Supă de legume cu piept de pui
Pentru cei care iubesc ciorbele ori supele avem o reţetă gustoasă de supă de legume cu piept de pui, care poate fi preparată în orice anotimp. Chiar şi în această vară toridă.
Supă de legume cu piept de pui - Ce ai nevoie
500 g piept de pui dezosat 2 cepe potrivite 1 felie ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 2 ardei graşi (roşu şi galben) 1 morcov 2 cartofi 1 bucăţică de ghimbir 2 linguri ulei pătrunjel verde sare piper
Supă de legume cu piept de pui - Cum se prepară
Se porţionează pieptul de pui, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se spumează, apoi se adaugă legumele, mai puţin cartofii, tăiate după preferinţă. Se adaugă uleiul şi se lasă la fiert.Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi ghimbirul tocat mărunt. Se potriveşte gustul de sare şi se lasă să mai fiarbă circa 15 minute. Se serveşte caldă, presărată cu pătrunjel verde tocat.