Supă de legume cu usturoi
Dacă vreţi să vă bucuraţi de gusturi diverse şi arome care mai de care mai atrăgătoare nu trebuie decât să preparaţi această supă de legume cu usturoi, un adevărat răsfăţ pentru papilele tale gustative. Nu mai pierde vremea şi dă buzna în piaţă şi apoi în bucătărie pentru a o prepara.
Supă de legume cu usturoi - Ingrediente
2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 2 cartofi 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare frunze de salată
Supă de legume cu usturoi - Mod de preparare
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul, păstârnacul şi ardeiul gras se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe. Într-o oală se pune uleiul la încins şi se călesc legumele (fără cartofi) până se înmoaie puţin.
Se toarnă 2 litri de apă peste legumele călite şi se lasă să fiarbă 20 de minute. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe, se pun în supă şi se mai lasă la fiert 15 minute.
Se pune usturoiul pisat şi se sărează după gust. Se ia oala de pe foc şi se adaugă smântâna şi pătrunjelul tocat mărunt. Frunzele de salată se taie fâşii şi se pun în farfuria cu supă în momentul servirii.