Supă de linte, reţeta lui Jamie Oliver

12 iunie 2017   Altele

Această supă este incredibil de simplă, spune Jamie Oliver, aşa că ne recomandă să încercăm reţeta sa, folosind bacon crocant. În doar 1 oră şi 10 minute, supa de linte este gata.

Ingrediente

2 cepe roşii 2 morcovi 3 tije de ţelină 2 căţei de usturoi 6 gelii de bacon afumat câteva fire de pătrunjel verde ulei ½ ardei iute uscat ½ linguriţă cimbru uscat 200 g linte uscată (poate fi un amestec de linte roşie şi linte verde) 1 l supă de legume, opţional 410 g fasole albă, de la conservă sare piper ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Cureţi şi toci fin ceapa şi morcovii, speli şi toci ţelina, apoi cureţi şi tai fin usturoiul. La final, toci baconul.

Încingi ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, adaugi baconul şi îl prăjeşti lent, până când începe să se topească grăsimea şi începe să devină crocant, apoi adaugi ardeiul iute uscat fărâmiţat şi cimbrul, ceapa, morcovii, ţelina şi usturoiul.

Le căleşti lent, cu capacul pus, aproximativ 15 minute sau până când toate legumele se înmoaie, apoi adaugi lintea şi 1 litru de apă sau supă de legume.

Laşi să dea în clocot şi fierbi la foc mic până se înmoaie boabele de linte (verifici indicaţiile de pe pachet, deoarece timpul poate varia în funcţie de tipul de linte).

Scurgi, apoi răstorni boabele de fasole albă şi, când supa este puţin mai groasă, adaugi un pic de apă. Laşi din nou să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic încă 10 minute. Guşti supa şi condimentezi cu sare şi piper negru măcinat. Între timp, alegi şi toci pătrunjelul. Torni supa în boluri şi termini cu un strop de ulei de măsline extravirgin şi presari pătrunjelul. Serveşti cu bucăţi mari de pâine, pe care le poţi înmuia în supă.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Mai multe