Supă de mazăre cu crutoane
Află reţeta pentru o supă uşoară cu crutoane gustoase cu brânză la cuptor.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă de mazăre cu crutoane:
Pentru supă:
450 g mazăre
1 ceapă mică, tocată
2 morcovi medii, curăţaţi şi tăiaţi cuburi mici
2 tulpini de ţelină, tocate
2 linguri ulei de măsline
2 foi de dafin
1 linguriţă de sare
piper negru măcinat
1,5 litri de apă
Pentru crutoane:
4 felii de pâine, tăiate în cubuleţe
2 linguri ulei de măsline
110 g caşcaval afumat sau mozzarella, tăiat/ă în felii subţiri
Cum găteşti supă de mazăre cu crutoane:
Pune mazărea într-o oală. Adaugă ceapa, morcovii, ţelina, uleiul, foile de dafin, sare, piper. Adaugă apa, acoperă şi lasă să fiarbă până când mazărea s-a înmuiat. Amestecă şi gustă pentru a vedea dacă mai este nevoie de sare şi piper. Încălzeşte cuptorul. Într-un castron mediu amestecă pâinea cu ulei de măsline.
Transferă acest amestec pe o tavă de cuptor. Pune caşcavalul sau brânza pe jumătate din bucăţile de pâine. Rumeneşte pâinea până când caşcavalul sau brânza s-a topit, iar atunci pune bucăţile cu brânză peste cele fără brânză şi rumeneşte până devin aurii-maronii. Serveşte-le fierbinţi cu supa.
Sursa: https://www.thekitchn.com