Supă de praz cu cartofi
Pentru cei care încearcă să facă faţă postului, dar nu numai, propunem această reţetă simplă de supă cremă de praz cu cartofi.
Ce ai nevoie
4 cartofi mari albi, făinoşi 3 fire praz 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 3 linguri ulei 850 ml supă de legume 150 ml vin alb demisec 1 tijă de ţelină mărar verde sare piper
Cum se prepară
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cuburi şi se pun într-o oală, împreună cu prazul tăiat rondele (cu tot cu partea verde), pătrunjelul, ţelina (bulb şi tijă) şi uleiul. Se presară puţină sare şi se călesc, sub capac, amestecând din când în când să nu se prindă.
După ce se înmoaie legumele, se adaugă supa şi vinul. Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 20-30 de minute, până când toate legumele sunt foarte bine pătrunse.
Se ia vasul deoparte, se lasă să se răcorească puţin, apoi se strecoară supa. Se trec legumele prin blender pentru a se obţine un piure fin. Se subţiază cu supa în care au fiert
legumele, se potriveşte gustul de sare şi piper, se pune din nou pe foc pentru 2-3 clocote.
Se serveşte caldă, garnisită cu crenguţe de mărar verde şi praz tăiat subţire.