Supă de praz cu cartofi şi bere
Pentru că frigul nu se lasă dus, ai cel mai bun motiv pentru a prepara această supă de praz cu cartofi şi bere.
De ce ai nevoie pentru supa de praz cu cartofi şi bere
4-5 cartofi
3-4 fire de praz
50 g unt
1 linguriţă sare
piper
200 ml bere blondă
4-5 crenguţe de cimbru
600 ml supă clară de pui
100 g smântână
crutoane
Cum se prepară supa de praz cu cartofi şi bere
Cureţi cartofii şi-i tai cubuleţe, apoi îi fierbi în apa cu sare. Îi ţii până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei, apoi îi scurgi.
Topeşti untul şi căleşti firele de praz tocate, pe care le asezonezi cu sare şi piper, după gust şi crenguţele de cimbru. Când prazul s-a sotat uşor, torni berea şi laşi să fiarbă 8-10 minute. Dai deoparte, adaugi cartofii, scoţi crenguţele de cimbru, torni supa şi pasezi compoziţia. Pui oala pe foc şi o mai laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi smântâna şi amesteci.
Serveşti supa cu crutoane.
Sursa https://craftbeering.com