Supă de pui cu mazăre
Începutul perfect al unui meniu l asfârşit de săptămână şi o combinaţie de gusturi şi arome cuceritoare.
Ingrediente
1 piept de pui 1 ceaşcă orez 3 ouă 1/2 lămâie 200 g mazăre pătrunjel sare piper alb
Mod de preparare
Se spală şi se curăţă carnea, care se pune la fiert în apă rece cu sare. Se acoperă cu apă, care trebuie să treacă peste carne cu circa 2 cm. Se acoperă oala şi se pune la fiert. Se ia spuma de mai multe ori.
După ce a fiert carnea, aceasta se scoate şi se dă deoparte, iar în zeamă se pun orezul şi mazărea să fiarbă.
Se amestecă ouăle întregi cu sucul de lămâie şi se toarnă peste ele o cantitate mică din zeama în care fierbe orezul. Se pune încet, astfel încât ouăle să nu se întărească. Apoi, compoziţia de ouă se toarnă în oală, amestecând. Se adaugă şi carnea tăiată bucăţi mici. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la foc
maximum un clocot. Se serveşte cu pătrunjel.
sursa foto: Fotolia