Supă de roşii cu paste

12 august 2015   Altele

Gata în numai 40 de minute, această supă de roşii cu paste este pe cât de delicioasă pe atât de săţioasă. Iar gustul este aboslut ademenitor, având în vedere că vei folosi la prepararea ei numai roşii de vară, aromate.

h2 style="font-size: 16px;">Supă de roşii cu paste - Ingrediente

1 kg roşii 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mare 100 g paste mici („sfredeluş”) 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper

h2 style="font-size: 16px;">Supă de roşii cu paste - Mod de preparare

Se spală legumele, se curăţă şi se taie, după preferinţă. Se pun la călit împreună cu uleiul, sare şi 2-3 linguri de apă, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul vasului. Când încep să se înmoaie legumele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate cubuleţe. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, se ia vasul de pe foc şi se trece totul prin sită. Se adaugă 2-3 litri de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă încă 10 minute, după care se adaugă pastele făinoase fierte separat, clătite cu apă rece şi scurse bine. Se mai lasă 2-3 clocote şi se serveşte supa de roşii cu paste caldă, garnisită cu pătrunjel verde.

Mai multe