Supă de văcuţă

8 septembrie 2014   Altele

Carnea de vită, acest ingredient nobil din bucătăria ta, poate da un gust desoebit unei ciorbe preparate de tine.

Ingrediente

700 g carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei sare ulei

Mod de preparare

Se spală carnea, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se adună spuma care se formează la fiert şi se aruncă. Năutul se pune la înmuiat cu 4-5 ore înainte, apoi se fierbe în apă cu sare.

Morcovii, pătrunjelul şi ardeiul se spală, se curăţă, se taie şi se înăbuşă în puţin ulei şi apă.

Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul, cartofii. După ce carnea şi legumele s-au fiert, se adaugă năutul fiert.

Se adaugă tăiţeii, se mai fierbe 10 minute, se potriveşte de sare şi, după dorinţă, se poate acri cu lămâie.

sursa foto: Fotolia

Mai multe