Supă de vişine

27 noiembrie 2018   Altele

Bănăţenii mănâncă copios, cu multă carne şi legume. Multe dintre reţetele vechi s-au păstrat şi azi. Nu este nimic pretenţios în oalele bănăţenilor, este doar mâncare bună şi diversă.

Chef Petrişor Tănase, de la Apetitus, a cules mai multe reţete din această zona şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.

Ingrediente:

300 g vişine

20 g zahăr brun

300 ml apă

100 g smântână

1 praf de sare

1 praf de scorţişoară

2 cuişoare

frunze de mentă

frişcă, opţional

100 g carne de porc afumată, opţional

Mod de preparare:

Pui apa la fiert împreună cu vişinele, zahărul şi, opţional, poţi adăuga şi carne afumată. Completezi gustul cu cuişoare şi fierbi 20 de minute, apoi pasezi totul şi adaugi scorţişoara, menta şi dai la blender până devine o pastă. La final, adaugi smântâna şi potriveşti de gust.

Serveşti rece sau caldă şi, dacă vrei, cu puţină frişcă.

FOTO: Sorin Stana

Mai multe