Supă de vită cu tăiţei
Eşti gata pentru provocarea noastră de azi? Pregăteşte oalele, ingredientele şi ustensilele şi...gata.
Ingrediente
500 g piept de vită 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ceapă 1 cartof 100 g spanac congelat 200 ml suc de roşii 200 g tăiţei sare piper
Mod de preparare
Se porţionează carnea, se spală şi se pune la fiert în apă rece. Se curăţă cu grijă spuma formată şi se lasă la fiert, la foc mic, aproximativ 30 de minute, până când carnea este aproape fiartă.
Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate bucăţi mari. Se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 15-20 de minute, apoi se strecoară supa, se scot legumele deoparte, iar carnea se pune în supa strecurată.
Se adaugă spanacul decongelat tăiate fâşii şi sucul de roşii, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă 7-8 minute.
Separat, se fierb tăiţeii în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă rece şi se adaugă direct în farfurie, în momentul servirii.
sursa foto: Fotolia