Supă de zarzavaturi cu găluşte
Dacă vrei să găteşti ceva uşor, încearcă această reţetă de supă de zarzavaturi cu găluşte.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă de zarzavaturi cu găluşte: Pentru găluşte: 5 linguri făină sare ½ cană (120 ml) apă (sau mai puţin, dacă vrei găluştile mai tari) 1 lingură de ulei
3 linguri ulei
2 cepe
3 morcovi mai mari (circa 300 g)
2 foi de dafin
½ lingură piper negru măcinat
3 căţei de usturoi + 1 căţel pentru a adăuga la sfârşit
2 linguri mărar uscat
6 căni (1,4 l) apă fierbinte
3 cartofi
1-1 ½ lingură sare
o legătură de pătrunjel proaspăt
Găluştele le pui la sfârşit, aşa că este cel mai bine să începi să faci amestecul pentru găluşte. Combini făina cu sare, adaugi apă şi amesteci. Adaugi ulei şi amesteci iar. Trebuie să fie un amestec cremos, aproape ca smântâna, dar nu prea gros. Lasă aluatul de găluşte să se odihnească până când faci supa.
Într-o oală pui ulei şi cepele tocate şi căleşti 1-2 minute. Adaugi morcovii (tăiaţi bucăţi mici), foile de dafin, piper negru măcinat, 3 căţei de usturoi tocat şi mărarul uscat. Amesteci şi căleşti 2 minute. Adaugi apa fiartă şi laşi supa să fiarbă sub capac până când morcovii sunt fierţi pe jumătate (circa 10 minute). Adaugi cartofii cuburi şi sare. Fierbi, până când cartofii sunt aproape moi. Acum începe să adaugi găluştile.
Ia o lingură de aluat de găluşte şi dă-i drumul uşor în supa care fierbe. Continui, până când se termină aluatul. Atunci acoperi oala cu un capac şi lasă supa să fiară 7-10 minute. La sfârşit, adaugă pătrunjelul şi căţelul de usturoi tocat mărunt. Gustă pentru a vedea dacă are destulă sare şi mai adaugă dacă e cazul.
Sursa: