Supă deasă de legume

10 iulie 2014   Altele

Indiferent de anotimp, cartoful nu lipseşte de pe mesele românilor. Sunt ieftini şi îi poţi prepara în diverse combinaţii, mai simple sau mai sofisticate.

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 6 porţii

Ingrediente

1 ceapă potrivită

2-3 morcovi

4 cartofi

1 mână fasole verde (congelată)

¼ cană mazăre (congelată)

½ ţelină mică

1 rădăcină pătrunjel

2 bucheţele conopidă

3 roşii

sare

4 linguri ulei

1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Cureţi, speli zarzavatul, îl tai cubuleţe mici şi-l căleşti în uleiul încins (mai puţin cartofii). Acoperi cu capacul şi laşi 10 minute, la foc mic. Stingi cu 3 l de apă fierbinte, laşi să fiarbă 15 minute, apoi adaugi cartofii şi laşi să fiarbă 10 minute.

Pui mazărea, conopida, fasolea verde şi mai laşi alte 10 minute. Când legumele sunt fierte, adaugi roşiile descojite şi tăiate foarte mărunt.

Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă 10-15 minute, iei vasul de pe foc şi-l acoperi cu un capac. Când serveşti, presari pătrunjel tocat fin. O poţi servi şi cu puţin caşcaval

ras deasupra.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe