Supă italiană de legume
Bogată în legume sănătoase, supa italiană poate fi preparată şi din alte ingrediente verzi, în funcţie de sezon.
De ce ai nevoie ca să prepari supă italiană de legume:
4 căni (1 l) supă de zarzavaturi
4 căni (880 g) roşii tocate
1 lingură busuioc proaspăt tocat
1/2 lingură oregano
2 morcovi, tocaţi
2 tulpini de ţelină, tocate
1/2 ceapă, tocată
3 dovlecei, tocaţi
1 cană (220 g) fasole verde, tocată
3 căţei de usturoi, tocaţi
1 foaie de dafin
sare şi piper după gust
330 g paste (de preferinţă de dimensiuni mici)
Cum prepari supă italiană de legume:
Torni supa de zarzavaturi într-o oală mare, adaugi roşiile tocate, busuiocul, oregano, morcovii, ţelina, ceapa, dovleceii, fasolea verde, usturoiul şi foaia de dafin. Laşi supa să fiarbă până dă un clocot şi apoi reduci focul şi laşi să fiarbă cel puţin 45 minute până la 1 oră, sau până când legumele s-au înmuiat, amestecând ocazional. Adaugi sare şi piper şi pastele şi măreşti focul la mediu-mic.
Mai laşi să fiarbă încă 10 - 15 minute, sau până au fiert pastele. La sfârşit scoţi foaia de dafin.
Sursa: https://www.thespruce.com