Supă italiană de legume
Pentru o supă bogată în legume, încearcă această reţetă italiană.
De ce ai nevoie ca să găteşti supă italiană de legume:
4 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi tocaţi
2 cepe tocate
5 morcovi tăiaţi felii
400 g ţelină tăiată bucăţele
500 ml supă de pui
500 ml apă
900 ml sos de roşii
125 ml vin roşu (opţional)
1 cană (220 g) fasole boabe din conservă
1 cutie conservă (400 g) fasole verde
400 g spanac
3 dovlecei tăiaţi bucăţele
1 lingură oregano
2 linguri busuioc
sare şi piper după gust
110 g paste în formă de scoici
2 linguri brânză parmezan rasă
Cum prepari supă italiană de legume
Într-o oală mare, la foc mediu-mic, încălzeşte ulei de măsline şi căleşte usturoiul 2-3 minute. Adaugă ceapa şi căleşte-o 4-5 minute. Adaugă ţelina şi morcovii, căleşte 1-2 minute. Adaugă supa de pui, apa şi sucul de roşii, şi lasă să fiarbă, amestcând frecvent. Dacă doreşti poţi adăuga vinul roşu în acest moment. Redu focul la mic şi pune şi fasolea boabe, fasolea verde, frunzele de spanac, dovleceii, oregano, busuioc, sare şi piper. Fierbe 30 - 40 minute, cu cât mai mult, cu atât mai bine. Umple o cratiţă medie cu apă şi pune-o pe foc să fiarbă. Adaugă pastele şi fierbe-le până se înmoaie. Scurge apa şi pune-le deoparte. Pune câte 2 linguri de paste fierte în farfurii sau boluri individuale, pune cu polonicul supă peste paste şi presară brânza parmezan deasupra. Adaugă şi puţin ulei de măsline şi serveşte.
Sursa: http://allrecipes.com