Supă rece de morcovi

29 mai 2014   Altele

O supă este oricând binevenită. Ce spuneţi de recomandarea noastră de astăzi?

Ingrediente:

2 linguri de unt nesărat o ceapă medie dată prin răzătoare 3-4 morcovi tăiaţi fâşii subţiri 5 căni şi jumătate de apă o lingură de miere sare piper o lingură de ulei de măsline 2 linguri de pătrunjel tocat câţiva morcovi mici pentru garnisire (opţional)

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o crăticioară, pe foc mediu. Adăugaţi ceapa şi lăsaţi-o la călit aproximativ 4 minute. Puneţi apoi morcovii şi turnaţi apa, lăsând apoi supa la fiert pentru 25-30 de minute.

Cu ajutorul unui blender, amestecaţi apoi supa până obţineţi un fel de piure, adăugând la sfârşit mierea, sarea şi piperul. Lăsaţi-o la rece 3 ore sau chiar o noapte întreagă. Înainte de servire, presăraţi pătrunjel pe deasupra şi garnisiţi cu morcovi

Sursa: marthastewart.com

Foto: shewolfinthevalley.wordpress.com

Mai multe