Supă rece de roşii
Roşiile conţin licopen, un puternic antioxidant care protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare. De asemenea, reduce riscul de apariţie a anumitor cancere, mai ales al celui de plămâni, de stomac şi prostată. Chiar dacă este frig afară, cu siguranţă te poţi bucura de această reţetă tipic spaniolă, de supă rece de roşii.
Supă rece de roşii - Ingrediente (4-5 porţii)
3 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 ceapă mare 1 castravete potrivit 1 kg roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 linguriţă zahăr 1 legătură busuioc piper sare
1 ceapă
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
1 dovlecel
4 roşii
Supă rece de roşii - Mod de preparare
Într-o oală mare, încingi uleiul şi căleşti usturoiul ras. Adaugi ceapa tocată şi o laşi pe foc până devine sticloasă. Adaugi castravetele curăţat şi tăiat cubuleţe, ardeii tăiaţi cubuleţe, roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Laşi pe foc 5 minute, după care adaugi 2-3 litri de apă.
După ce dă în fiert, laşi 5-10 minute, condimentezi cu zahărul, sare şi piper şi o mixezi. Pui busuiocul tocat, o laşi să se răcească şi o dai la frigider o oră. Pentru decor, ceapa o tai mărunt, ardeii îi tai fâşii, dovlecelul cubuleţe, iar roşiile curăţate de pieliţă le tai cubuleţe.