Sushi de legume

4 septembrie 2013   Altele

Reţeta este de la Ioana Dorina Dascălu, Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Dacă vrei să-ţi vezi rezultatul muncii tale în revistă, trimite-ne un e-mail cu o reţetă încercată de tine la retete@click.ro.

Ingrediente:

Pentru sushi

200 g spanac îngheţat

2 ouă

2 linguri făină

1 ceaşcă orez

50 g somon afumat

1 morcov

1ardei gras

2 linguri oţet

1 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

Pentru sos

2 ardei iuţi

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă

2 roşii

1 lingură de bullion

5 căţei de usturoi

1 linguriţă chilli

sare şi piper

Mod de preparare:

Spanacul îngheţat îl dai pe răzătoare, îl amesteci cu ouăle bătute bine şi cu făina. Amestecul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îl dai la cuptor pentru 7-8 minute.

Cand este gata, o scoţi şi o laşi la răcit. Fierbi orezul într-o oală acoperită cu un capac, dai la foc mare 1-2 minute, apoi la foc mic 15 minute. Separat, faci un amestec din oţet, zahăr şi sare. După fierbere, orezul îl laşi să se odihnească 2-3 minute, apoi îl pui peste amestecul preparat anterior şi-l amesteci cu grijă, fără să se strivească boabele de orez.

Morcovul şi ardeiul le tai felii subţiri pe lung. Pe circa ¾ din foaia de spanac pui orez, apoi într-o margine aşezi felii de ardei, morcovi şi de somon. Rulezi cu ajutorul unei planşete de bambus. Ai grijă la rulare, să strângi cât de bine poţi, astfel încât toate ingredientele să se comprime.

La final, îndepărtezi planşeta pe care ai folosit-o la rulat şi tai batonul obţinut în felii de 2 cm. Serveşti cu sos de chilli preparat astfel: tai ardeii rondele şi-i laşi cu tot cu sâmburi. Roşiile le tai cubuleţe, iar usturoiul îl pisezi. Roşiile le amesteci cu usturoiul şi cu boiaua de ardei iute.

Mai multe