Tagliatelle cu pulpă de curcan

17 aprilie 2020   Altele

Carnea de miel poate să nu fie pe gustul tău, dar nu poţi refuza o porţie de friptură de curcan. Gătită încet, fragedă, suculentă aceasta e o alegere perfectă la masa de Sărbători, alături de o garnitură de paste.

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.

Ingrediente

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 pulpă de curcan (800 g)
  • 2 cepe
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • 50 ml vin alb
  • 200 g roşii din conservă
  • rozmarin proaspăt, opţional
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 250 g tagliatelle
  • 250 ml supă de pui

Mod de preparare 

Încălzeşti 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Pui ceapa tocată, usturoiul zdrobit şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. După ce legumele s-au înmuiat, torni vinul alb, supa de pui şi roşiile, apoi dai într-un clocot.

Încingi o lingură de ulei în altă tigaie. Speli pulpa de curcan, o crestezi şi o prăjeşti câte 3 minute pe fiecare parte. O pui peste legume şi, dacă doreşti, adaugi rozmarin proaspăt. Dai vasul la cuptor, la 160 ºC, 2 ore şi jumătate.

Scoţi pulpa de curcan şi o laşi deoparte. Torni legumele şi zeama într-un blender şi le pasezi până obţii un sos fin.

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Le scurgi, le amesteci cu 1 lingură de ulei de măsline şi cu pătrunjelul tocat. Pui câteva linguri de sos în farfurii, aşezi pastele, apoi carnea de curcan. Serveşti fierbinte.

Mai multe reţete de prăjituri găsiţi pe SoDelicious.ro

Mai multe