Tagliatelle cu sos de roşii
Prepară cel mai bun sos de roşii şi vei avea o porţie zdravănă de paste de să te lingi pe degete nu alta! Ingrediente
300 g paste tagliatelle cu spanac
Pentru sos
100 g unt
1 ceapă
1 morcov
1 ţelină mică
5-6 roşii
2 căţei de usturoi
1 foaie de dafin
cimbru
1 vârf de zahăr
sare
piper
Pentru garnisit
150 g caşcaval ras
Mod de preparare
Curăţă ceapa, morcovul şi ţelina, spală-le şi trece-le prin răzătoare. Căleşte-le apoi în unt. Adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt. Pune usturoiul zdrobit, cimbrul şi dafinul. Lasă să fiarbă sosul la foc mic timp de 20 de minute, amestecând permanent.
Trece sosul prin sită şi pune-l din nou la fiert. Adaugă zahărul, sare şi piper după gust şi, după 2-3 clocote, ia-l de pe foc.
Separat, fierbe pastele în apă clocotită cu sare conform indicaţiilor menţionate pe ambalaj. Trece-le printr-un jet de apă rece, scurge-le de apă şi aşază-le pe un platou. Toarnă deasupra sosul de roşii.
Serveşte-le cu caşcaval ras deasupra.
sursa foto: Shutterstock