Tartă cu banane şi budincă de vanilie
Ne răsfăţăm şi azi cu o felie dintr-o delicioasă tartă cu banane şi budincă de vanilie pe care am preparat-o rapid pentru toţi cei dragi.
Tartă cu banane şi budincă de vanilie - Ingrediente (1 tavă)
125 g făină 125 g unt 125 g zahăr 1 linguriţă praf de copt 1 praf bicarbonat 3 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 plic budincă vanilie 3 banane 1 plic praf jeleu de lămâie
Tartă cu banane şi budincă de vanilie - Cum se prepară
Încingi cuptorul. Pentru blat, pui într-un bol făina, untul, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, ouăle şi zahărul vanilat şi amesteci. Torni compoziţia într-o tavă de tartă tapetată în prealabil. Laşi cam 15 minute la copt. O scoţi din cuptor.
Prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj. O torni peste blat. Cureţi bananele de coajă şi le tai felii, apoi le aşezi peste budincă. Bagi, la foc mic, la cuptor pentru câteva minute, cât să capete şi bananele o culoare uşor arămie.
Prepari jeleul de vanilie, conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi îl torni la sfârşit peste banane, după ce ai scos prăjitura din cuptor. Serveşti când s-a răcit.