Tartă cu banane şi nuci
Ce zici de o tartă cu banane şi nuci? Nu-i aşa că sună bine o astfel de combinaţie!
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 200 g făină 50 g zahăr 150 g unt 1 praf de sare 1 fiolă vanilie 1 gălbenuş
2 banane
250 g zahăr
130 g unt topit
30 g cacao
6 ouă
100 g făină
1 vârf cuţit de scorţişoară
1 lingură rom
100 g nuci mărunţite
1 plic praf de copt
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele până obţii un aluat uşor lipicios pe care-l înveleşti în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Pentru umplutură, baţi untul topit cu zahărul până devin spumă. Continuând să amesteci, adaugi treptat romul, scorţişoara şi ouăle. La final, pui nucile mărunţite, făina cernută, pudra de cacao, praful de copt şi bananele tăiate în bucăţi.
Din aluatul de la frigider, un sfert îl dai deoparte, iar restul îl întinzi pe o tavă tapetată. Peste el torni umplutura, iar deasupra pui bucăţele tăiate din aluatul pus deoparte.
Dai tava la cuptorul preîncălzit 45 de minute, până când prăjitura trece testul scobitorii.