Tartă cu bezea şi lămâie

6 martie 2016   Altele

Pentru că este vorba de un desert cu lămâie, m-am gândit să vă vorbesc puţin despre beneficiile acestui fruct. Cea mai bună cură de detoxifiere are la bază lămâia. Cu ajutorul ei vei putea slăbi aproximativ 2 kilograme şi-ţi vei recăpăta energia. Reţeta este simplă! Nu trebuie decât să bei în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar din urmptorul preparat: sucul a trei lămţi combinat cu un litru de apă plată şi o lingură de miere. Fă pauze ăntre cure, deoarece folosirea caesteia pe termen lung poate duce la un dezechilibru în organism (20 de zile pauză, după o lună de cură).

Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt + 2 linguri pentru uns 50 ml apă sare

3 gălbenuşuri

300 g zahăr

3 linguri făină

3 linguri amidon

300 ml apă

1-2 linguri coajă rasă de lămâie

70 ml zeamă de lămâie

3 albuşuri

½ linguriţă esenţă vanilie

6 linguri zahăr

½ linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare

Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi până obţii un amestec omogen, pe care îl întinzi într-o tavă de tartă unsă cu unt. Îl apeşi uşor cu mâna ca să ia forma vasului şi îi tai marginile. Acoperi aluatul cu hârtie de copt, aşezi deasupra boabe de fasole, ca să nu se umfle la mijloc şi îl dai la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 15-20 de minute. Pui într-un vas zahărul, făina, amidonul şi le omogenizezi. Torni apa, amestecând continuu, aşezi vasul la foc mediu şi laşi până se îngroaşă şi face bule. Dai focul mai mic, o mai ţii la fiert încă două minute. Baţi gălbenuşurile şi, când compoziţia s-a mai răcit, iei cu o lingură din ea şi o pui treptat peste gălbenuşuri, amestecând. Torni înapoi în vas, pe care-l pui pe foc mediu, ţii până ce se îngroaşă (amestecând continuu), apoi dai focul mic şi mai laşi încă două minute.

Dai deoparte, şi torni încet sucul şi adaugi coaja de lămâie, amestecând până ce este încorporat totul. Ţii crema la cald până ce pregăteşti compoziţia pentru bezea. Amesteci albuşurile, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Baţi cu mixerul până se formează o spumă tare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând până se dizolvă şi obţii o compoziţie tare. Torni peste blat crema de lămâie, apoi întinzi bezeaua. Între timp, încălzeşti cuptorul şi dai tarta cam 15 minute.

O scoţi, laşi să se răcească şi dai la frigider 3-4 ore înainte de a o servi.

Mai multe