Tartă cu bezea şi struguri

24 septembrie 2016   Altele

Un deliciu cu care merită să te răsfeţi la sfârşit de săptămână.

Ingrediente

Pentru aluat 400 g făină 2 ouă 150 g zahăr 5 linguri unt 1 praf de sare 100 ml apă călduţă 1 plic praf de copt

Pentru bezea

5 albuşuri

200 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

50 g struguri

1 mână de miez de nucă

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Cerni făină, adaugi sarea şi praful de copt. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei, zahărul şi omogenizezi. Adaugi amestecul cu unt peste făină, ouăle şi torni apă treptat, până obţii un aluat elastic. Înveleşti aluatul într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 1-2 ore.

Încingi cuptorul. Scoţi aluatul, îl întinzi şi-l pui într-o tavă rotundă tapetată. Îl înţepi din loc în loc cu furculiţa. Mixezi albu-şurile spumă tare, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie.

Pui bezeaua peste aluat, apoi aşezi boabele de struguri şi miezul de nucă. Dai tava la cuptor 20-25 de minute până ce se rumeneşte bezeaua. Decorezi prăjitura cu zahăr pudră după ce s-a răcit.

Mai multe