Tartă cu brânză şi ciocolată
O tartă delicioasă pe care trebuie s-o încercaţi. Garantăm că este desertul perfect pentru o petrecere cu prietenii.
Ingrediente: 250 g biscuiţi 125 g unt
500 g cremă de brânză
2/3 cană zahăr pudră
3 ouă
1 linguriţă cafea
100 g ciocolată neagră topită
Mod de preparare:
Se unge cu puţin unt o tavă rotundă. Se încălzeşte cuptorul la 160 g C. Se sfărâmiţează biscuiţii până devin o pudră asemănătoare cu pesmetul. Se adaugă untul topit peste biscuiţi şi se amestecă. Amestecul rezultat se pune în tava pregătită anterior, se presează bine, şi se dă la rece.
Între timp se face umplutura. Folosind un mixter se bate crema de brânză cu zahărul. Se adaugă ouăle, cafeaua şi ciocolata. Se pune umplutura rezultată în aceaşi tavă în care am pus biscuiţii şi se dă la cuptor timp de 30 – 40 de minute. Când e gata, se lasă la cuptorul cu uşa deschisă să se răcească. Apoi se dă la rece peste noapte.
Puteţi orna cu ciocolată dată pe răzătoare.
Sursa: taste.com.au