Tartă cu brânză şi cireşe
Savurează în tihnă o felie din această tartă cu brânză şi cireşe.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 250 g făină 125 g zahăr 160 g unt 1 ou 1 praf sare
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
250 g iaurt
150 g zahăr
75 g făină
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
200 g cireşe fără sâmburi
Mod de preparare
Într-un vas, pui făina cu zahărul şi sarea, apoi adaugi untul tăiat cubuleţe şi amesteci până se omogenizează. La final, pui oul şi frămânţi până când obţii un aluat cu textură fină. Îl dai la frigider o oră.
Amesteci brânza de vaci cu iaurtul, zahărul, făina, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Separat, baţi spumă albuşurile şi le adaugi în compoziţie. Într-o formă rotundă, tapetată, întinzi coca într-un strat subţire, inclusiv pe marginile tăvii, şi o înţepi din loc în loc. Dai aluatul la cuptorul încins, 10 minute. Scoţi tava, laşi puţin să se răcorească şi adaugi umplutura peste care presari cireşele. Bagi din nou prăjitura la cuptor încă 35 de minute.