Tartă cu brânză şi prune, reţeta ideală în weekend
Brânza de vaci este umplutura ideală în prăjituri deoarece poate fi combinată atât cu fructe proaspete sau uscate, cât şi ciocolată sau caramel. Află cum faci o tartă cu brânză şi prune.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru blat
210 g făină
110 g unt
1 praf de sare
25 g zahăr
1 ou
Pentru cremă
2 ou
50 g zahăr
200 g brânză
100 ml smântână
esenţă de vanilie, după gust
300 g prune uscate
zeamă de lămâie
Cum se prepară tarta
Într-un vas pui făina cernută şi sarea. Separat, mixezi untul şi zahărul. Adaugi oul bătut şi mixezi în continuare, până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute.
Scoţi aluatul, păstrezi o bucată din el şi pentru grilajul de deasupra, şi-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt şi aşezi aluatul, inclusiv pe margini. Pui hârtie de copt peste el şi presari boabe de fasole sau de orez. Laşi la cuptor până se rumeneşte, dai la o parte hârtia de copt şi laşi să se răcească.
Mixezi brânza de vaci până devine pufoasă. Adaugi zahărul şi baţi până când acesta se topeşte. Încorporezi ouăle, smântâna, esenţa de vanilie, zeama de lămâie până obţii o cremă spumoasă şi moale. Torni crema în coaja de tartă din tavă şi aşezi prunele. Întinzi aluatul păstrat, tai din el fâşii şi le aranjezi sub formă de grilaj peste ele şi o mai dai la cuptor 30-35 de minute.