Tartă cu brânză şi roşii
Această tartă poate înlocui micul dejun, poate fi o gustare sănătoasă, iar alături de o garnitură, chiar un fel principal.
De ce ai nevoie pentru tarta cu brânză şi rosii
› 1 cartof potrivit › 1 linguriţă de unt › 125 g telemea de vacă puţin sărată › 125 g caşcaval › 175 g smântână › 3 ouă › 1 ceapă albă potrivită › 1 lingură făină › sare › piper › oregano › 3-4 roşioare › 4 feliuţe de mozzarella › boia › boabe coriandru › boabe muştar › busuioc, pentru decor
Cum se prepară tarta cu brânză şi roşii
Cureţi cartoful de coajă, îl speli, îl tai în două şi apoi îl fierbi. Îl scurgi şi-l pasezi cu untul.
Razi telemeaua de vacă şi caşcavalul. Baţi ouăle spumă şi adaugi brânzeturile rase. Pui cartoful pasat, smântâna şi făina. Amesteci bine pentru omogenizare. Adaugi sare, condimentezi cu piper şi torni compoziţia într-o formă de tartă unsă şi tapetată în prealabil.
Tai roşiile jumătăţi. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Aşezi jumătăţile de roşii în centrul compoziţiei, adaugi feliuţele de mozzarella, presari ceapa tocată, oregano şi boia. Presari cu boabe de coriandru şi de muştar. Crestezi tarta pe margini cu o furculiţă. Introduci tarta la cuptor circa 40 de minute, până se rumeneşte.
În momentul servirii o decorezi cu frunze de busuioc.