Tartă cu brânză şi roşii

11 iunie 2015   Altele

Chiar dacă tarabele sunt pline cu roşii de vară, poţi prepara o delicioasă tartă cu brânză şi roşii cherry, care sunt cam uitate ori ignorate în acest anotimp. Evident, că reţeta propusă de noi se poate bucura şi de roşiile mari şi apetisante din pieţe. Voi alegeţi ce vă place!

Tartă cu brânză şi roşii - Ingrediente

500 g făină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1 praf de sare

400 g telemea de oi sau de capră

3 ouă

10 roşii cherry

1 linguriţă oregano uscat

2 linguri ulei de măsline

busuioc proaspăt pentru servit

Tartă cu brânză şi roşii - Mod de preparare

Se amestecă făina cu laptele, smântâna şi praful de sare până se omogenizează compoziţia. Se adaugă untul şi se împătureşte aluatul de 3 ori, lăsându-se la rece între împăturiri câte 15 minute. Se întinde o foaie de aluat cu care se tapetează interiorul unei tăvi sau al unei forme de tartă. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt.

3Separat, se trece brânza prin răzătoarea cu ochiuri mici, se amestecă cu gălbenuşurile, adăugate pe rând, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute spumă tare. Compoziţia se toarnă peste foaia de tartă şi se garniseşte cu roşiile tăiate în jumătate. Deasupra se presară oregano, se pun frunzuliţe de busuioc, se stropeşte cu ulei de măsline şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. Tarta cu brânză şi roşii se serveşte imediat, cu puţin ulei de măsline adăugat cât este caldă.

Mai multe