Tartă cu caise

6 iulie 2015   Altele

Arată foarte bine, nu-i aşa? Şi nici măcar nu este greu de preparat!

De ce ai nevoie pentru tartă cu caise

6 ouă › 6 linguri de ulei › o cană zahăr › 20 de caise coapte › ½ cană cu făină › 4 linguri de apă › ½ pachet praf de copt Pentru jeleu › 100 g zahăr › piure de caise › amidon alimentar

Cum se prepară tartă cu caise

Separi ouăle, iar albuşurile le baţi spumă. Separat amesteci bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi torni apa, amesteci şi adaugi uleiul, amestecând continuu. Albuşurile bătute spumă le pui peste gălbenuşuri astfel:

pui o lingură de albuş, amesteci, altă lingură, amesteci şi tot aşa până termini spuma. Praful de copt îl stingi cu puţină zeamă de lămâie şi îl adaugi la aluat. Încorporezi făina, apoi frămânţi.

Tapetezi o formă rotundă, pui aluatul, înţepi din loc în loc şi dai la cuptor la foc potrivit. Faci încercarea cu scobitoarea, scoţi şi laşi la răcit. Separat, faci jeleul de caise. Zdrobeşti 10 caise, iar piureul obţinut îl treci printr-o strecurătoare, apoi îl pui la fiert cu 100 g zahăr. Fierbi ingredientele până se leagă, apoi

adaugi puţin amidon alimentar. Le scoţi sâmburii celor 10 caise rămase şi le tai jumătăţi, torni peste ele jeleul călduţ. După ce s-a răcit aluatul, pui deasupra caisele şi dai la rece.

Poţi orna tarta, dacă vrei, cu frunzuliţe de mentă şi fistic.

Mai multe