Tartă cu caise şi alune

2 iulie 2014   Altele

Dacă tot e vară, profită de fructele pe care le găseşti la piaţă. Caisele sunt absolut delicioase în prăjituri, iar una dintre reţete ţi-o propunem mai jos - tarta cu caise si alune.

Dificultate medie Preparare 170' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

250 g margarină

50 g zahăr

100 ml apă rece

1 vârf cuţit de sare

Pentru umplutură

500 g caise

100 g alune

5 linguri miere

Mod de preparare

Într-un bol cerni făina. Adaugi zahărul, sarea şi margarina. Frămânţi ingredientele şi torni treptat apa, până obţii un aluat elastic. Laşi la frigider 2 ore.

Scoţi aluatul de tarta, îl întinzi şi-l aşezi în tava tapetată. Speli caisele, le scoţi sâmburii, le tai felii subţiri şi le pui peste aluat. Presari alunele. Dai tarta cu caise si alune la cuptor 25-30 de minute. După ce scoţi tava, ungi aceasta tarta cu caise si alune cu miere.

Prajitura de morcovi cu ghimbir

Prajitura de morcovi cu ghimbir

Prajitura vieneza cu nuca

Prajitura vieneza cu nuca

Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Mai multe