Tartă cu cireşe
Cireşele, dragele de ele! Le-am aştepta un an întreg! Un an în care m-am gândit la ele şi la această tartă cu cireşe, absolut delicioasă! Vouă nu vă era dor de deserturile cu cireşe?
Tartă cu cireşe - Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 250 g făină 1 praf de sare 200 g unt 1 ou 2 linguriţe zeamă de lămâie 2 linguri apă ulei şi făină pentru tapetarea tăvii
Pentru umplutură
250 ml smântână
170 g zahăr
3 linguri făină
1 ou întreg
1 gălbenuş
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 praf de sare
1 farfurie cireşe fără sâmburi
Tartă cu cireşe - Mod de preparare
Într-un castron, amesteci făina cu sarea, adaugi untul şi frămânţi până când compoziţia devine nisipoasă. Adaugi oul bătut separat, apa şi zeama de lămâie. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi la frigider aproximativ 30 de minute.
Tapetezi o formă de tartă cu unt şi făină, întinzi foaia de aluat, înţepi din loc în loc şi dai la cuptor, încins în prealabil, pentru
10 minute.
Separat, mixezi smântâna cu zahărul, zahărul vanilat, făina, gălbenuşul, oul întreg şi puţină sare, până când obţii o cremă. Adaugi cireşele şi amesteci cu o spatulă, apoi torni compoziţia peste tartă. Dai din nou la cuptor pentru încă 30 de minute.