Tartă cu cireşe

6 iunie 2014   Altele

Cauţi deserturi gustoase, care să fie pe placul celor mai pretenţioşi incitaţi? Cu această reţetă nu vei da greş niciodată.

Dificultate mică Preparare 40' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat:

300 g făină

200 g unt

200 g zahăr

3 ouă

1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură:

500 g cireşe

Pentru decor:

1 tabletă ciocolată

cacao

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci albuşurile cu zahărul şi le baţi spumă. Pui untul, făina, gălbenuşurile şi sarea într-un bol şi le freci până capătă o consistenţă cremoasă. Apoi torni albuşurile peste această compoziţie şi amesteci până se omogenizează.

Torni jumătate din compoziţie într-o tavă, pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt, apoi adaugi cireşele spălate şi fără sâmburi. Peste ele pui cealaltă jumătate de aluat, apoi acoperi cu o folie de aluminiu. Laşi la cuptor 15 minute, apoi scoţi folia de aluminiu, razi tableta de ciocolată şi mai laşi încă 5 minute.

Când se răceşte tarta, pui cacaua într-o sită şi pudrezi.

Mai multe