Tartă cu cireşe
Cauţi deserturi gustoase, care să fie pe placul celor mai pretenţioşi incitaţi? Cu această reţetă nu vei da greş niciodată.
Dificultate mică Preparare 40' Pentru 1 tavă
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g făină
200 g unt
200 g zahăr
3 ouă
1 vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
500 g cireşe
Pentru decor:
1 tabletă ciocolată
cacao
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci albuşurile cu zahărul şi le baţi spumă. Pui untul, făina, gălbenuşurile şi sarea într-un bol şi le freci până capătă o consistenţă cremoasă. Apoi torni albuşurile peste această compoziţie şi amesteci până se omogenizează.
Torni jumătate din compoziţie într-o tavă, pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt, apoi adaugi cireşele spălate şi fără sâmburi. Peste ele pui cealaltă jumătate de aluat, apoi acoperi cu o folie de aluminiu. Laşi la cuptor 15 minute, apoi scoţi folia de aluminiu, razi tableta de ciocolată şi mai laşi încă 5 minute.
Când se răceşte tarta, pui cacaua într-o sită şi pudrezi.