Tartă cu cireşe în stil vienez
30 mai 2017
Altele
Gustul inconfundabil al cireşelor se va potrivi de minune cu această tartă pufoasă şi atât de uşor de preparat! Încearcă-o şi tu!
Ingrediente 400 g cireşe 140 g zahăr 200 g făină 180 g unt 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 5 g praf de copt 1 praf sare
Mod de preparare
Pentru început, speli cireşele şi le cureţi de codiţe şi sâmburi. Într-un bol adânc mixezi untul moale cu zahărul până devine cremos. Adaugi ouăle, unul câte unul, şi mixezi bine după fiecare. La final, adaugi făina cernută, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt.
Amesteci toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată. Deasupra pui cireşe şi coci tarta 30-35 de minute, la 180 °C.