Tartă cu cremă de lămâie
Profită de lămâile din frigider şi prepară cea mai bună tartăc cu cremă de lămâie.
Ingrediente pentru tartă cu cremă de lămâie
Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 5 linguri apă rece 1 praf de copt 1 praf de sare Pentru crema de lămâie 150 g zahăr 300 ml zeamă de lămâie coaja de la o lămâie 3 gălbenuşuri 3 ouă întregi 3 linguri amidon alimentar 30 g unt
Mod de preparare pentru tartă cu cremă de lămâie
Amesteci făina cu untul, praful de sare şi praful de copt, adaugi treptat apa rece, continuând să frămânţi până se formează un aluat uniform şi elastic. Laşi aluatul o oră la rece. Între timp, amesteci pe foc, într-o cratiţă, zeama, coaja de lămâie, zahărul, amidonul, untul şi dai deoparte până când se topeşte untul. Separat, baţi ouăle întregi cu gălbenuşurile şi le torni, „în fir subţire”, peste compoziţia de lămâie, amestecând până se mai îngroaşă. Laşi crema să se răcească. Întinzi aluatul în foaie, îmbraci cu el fundul şi pereţii unei forme de tartă, înţepi cu furculiţa în mai multe locuri şi o coci, la foc mic, circa 15 minute. Scoţi forma din cuptor, torni crema de lămâie preparată şi o introduci din nou în cuptor, continuând coptul încă 30 de minute, la foc potrivit. Serveşti tarta cu cremă de lămâie când s-a mai răcit.
sursa foto: StockFood