Tartă cu dovleac şi ciuperci FOTO

18 februarie 2016   Altele

Pentru aceastră tartă cu dovleac şi ciuperci ţine aluatul de tartă, dulce sau sărat, cel puţin 30 de minute la rece. Temperatura scăzută îi permite untului să se întărească şi făinii să se destindă, astfel coca va deveni uşor de întins.

Tartă cu dovleac şi ciuperci - Ingrediente (1 tartă)

Pentru aluat 1 ou 200 g făină 100 g unt rece 1 praf de sare

3 ouă

100 g smântână

1/2 dovleac

3-4 cepe verzi

6-7 ciuperci

1 praf de sare

2 linguri ulei

Tartă cu dovleac şi ciuperci - Mod de preparare

Amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe, un praf de sare şi oul. Când aluatul devine omogen, îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece o oră.

Îndepărtezi seminţele dovleacului, îl descojeşti şi-l tai cubuleţe. Tai ciupercile în sferturi şi toci ceapa. Sotezi legumele în ulei 5-6 minute, cu un praf de sare.

Baţi ouăle şi le amesteci cu smântâna şi un praf de sare. Întinzi aluatul în tavă, inclusiv pe margini, şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Aşezi legumele, le nivelezi şi torni compoziţia de smântână şi ouă. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte.

Mai multe