Tartă cu dovlecei

29 mai 2014   Altele

O idee delicioasă în care dovlecelul este vedeta farfurieri. Această reţetă te poate salva dacă eşti în pană de idei.

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 g făină 150 g unt 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 50 ml apă

2 dovlecei

400 g telemea

3 ouă

150 ml smântână

2 roşii

sare

Mod de preparare:

Pentru tartă, amesteci făina cu untul rece de la frigider, adaugi oul şi sarea. Treptat, torni câte puţină apă până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi aluatul cu o folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Întinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl aranjezi într-o tavă rotundă şi-l presezi cu degetele. Cu o furculiţă, înţepi aluatul din loc în loc, îl acoperi cu hârtie de copt peste care pui 2-3 mâini cu fasole. Dai forma la cuptorul preîncălzit 25 de minute.

Pentru umplutură, dai telemeaua prin răzătoare şi o amesteci cu smântâna şi cu ouăle. Speli dovleceii, îi feliezi, îi presari cu un pic de sare şi-i laşi 10 minute deoparte.

Scoţi tarta din cuptor, îndepărtezi boabele de fasole şi hârtia de copt, adaugi jumătate din compoziţia cu brânză, pui feliile de dovlecei şi acoperi cu restul de brânză. Deasupra decorezi cu felii de roşii. Dai tarta la cuptor şi o ţii 45 de minute, până se rumeneşte.

Mai multe