Tartă cu legume

17 septembrie 2016   Altele

Aperitive apetisante, tartele sunt numai bune de împărţit cu cei dragi.

Ingrediente Pentru aluat 200 g făină sare 1 ou 50 ml apă rece 125 g unt

Pentru umplutură

3-4 ouă

1 dovlecel

1 morcov

1 ceapă

100 g fasole verde

200 g brânză

100 g smântână

sare

piper

ulei

Mod de preparare

Pui într-un bol făina, untul cubuleţe, sarea, oul şi apa. Amesteci ca să se lege şi frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider 30 de minute.

După ce s-a întărit, întinzi aluatul, îl aşezi într-o formă rotundă, îl înţepi din loc în loc, dai tava la cuptor, încins în prealabil, şi laşi să se coacă 12-15 minute.

Speli dovlecelul şi-l tai după preferinţă. Morcovul îl tai fâşii subţiri după ce l-ai curăţat, iar ceapa o toci julien. Căleşti dovlecelul, morcovul şi fasolea verde într-o tigaie cu puţin ulei şi pui un praf de sare. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.

Amesteci smântâna, brânza, ouăle şi presari sare şi piper. Torni compoziţia peste aluat, pui din loc în loc legumele călite. Dai tava din nou la cuptorul încins, 25-35 de minute, până se rumeneşte tarta.

Mai multe