Tartă cu mere
Un desert simplu, pe care-l poţi face oricând, fără mare efort, tarta cu mere.
De ce ai nevoie ca să prepari tartă cu mere:
Pentru blat 400 g făină 200 g unt rece 2 ouă 4-5 linguri apă rece 1 praf sare
1 praf scorţişoară
6-7 mere rase
100 g zahăr
Cum prepari tartă cu mere:
Cerni făina într-un vas şi amesteci bine îngredientele pentru blat cu mâna. Dacă nu se leagă, torni apa şi frămânţi bine.
Înfăşori aluatul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider 30 de minute. Între timp, căleşti merele cu zahărul şi cu scorţişoara. Le ţii să scadă apa lăsată, apoi le dai la răcit. Întinzi jumătate din aluat într-o tavă, inclusiv pe pereţi, îl înţepi cu dinţii unei furculiţe şi răstorni merele. Nivelezi umplutura şi razi peste ele restul de aluat. Dai tarta la cuptorul încins până când devine aurie.