Tartă cu pepene galben
Când vine vorba de ceva răcoritor într-o zi caniculară, primul gând, este şi firesc , se îndreaptă către un pepene rece. Dar ce ar fi să prepari o tartă cu pepene galben?
Dificultate mică Preparare 8 porţii
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
250 g margarină
50 g zahăr
100 ml apă rece
1 vârf cuţit de sare
Pentru umplutură
1 pepene galben
200 g zahăr
5 ouă
25 g amidon de porumb
250 ml lapte
4 linguri smântână
1 lingură vin demisec
Mod de preparare
Într-un bol cerni făina. Adaugi zahărul, sarea şi margarina. Frămânţi ingredientele şi torni treptat apa, până obţii un aluat elastic. Laşi la frigider 2 ore. Scoţi aluatul, îl întinzi şi-l aşezi în tava tapetată.
Încingi cuptorul, înţepi aluatul cu furculiţa din loc în loc şi laşi în cuptor 15 minute. Tai pepenele în 4 şi elimină seminţele din mijloc şi coaja. Apoi tai fiecare felie, în altele mai subţiri.
Prepari un sirop din topirea pe foc a 75 g de zahăr cu 2 linguri de apă. Când s-a dizolvat, adaugi lingura de vin. Pui feliile de pepene şi lasă-le în acest sirop cam 1 minut. Dai pepenele deoparte, păstrând siropul.
Aşezi bucăţile de pepene peste aluatul scos din cuptor. Baţi ouăle cu amidonul şi 75 g de zahăr. Apoi adaugi şi laptele, mixezi şi torni peste feliile de pepene. Laşi la copt 20 minute. Apoi presari pe deasupra şi restul de zahăr şi mai laşi 10 minute la cuptor.
sursa foto: Photoland