Tartă cu pere. Cea mai simplă reţetă
Fie că sunt dulci sau sărate, tartele sunt o alegere perfectă pentru zilele friguroase de iarnă. De data aceasta, noi am pregătit cea mai simplă reţetă de tartă cu pere. Pentru umplutură ai nevoie de 4 pere întregi, cacao, unt, lămâie şi alte câteva ingrediente, pe care vă invităm să le descoperiţi în reţeta noastră.
Tartă cu pere. Cea mai simplă reţetă - Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat 120 g unt ½ lingură zahăr pudră 180 g făină 2-3 linguri apă 1 praf sare
4 pere
2 ouă
2 linguri făină
2 linguri cacao
2 linguri unt
1 cană zahăr
zeamă de lămâie
zahăr pudră
Tartă cu pere. Cea mai simplă reţetă - Mod de preparare
Amesteci ingredientele până obţii un aluat pe care-l dai la frigider, înfăşurat în folie alimentară, 30 de minute. Cureţi perele, le tai, le scoţi seminţele şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Tapetezi o tavă de tartă şi întinzi aluatul în ea. Ai grijă să acoperi şi pereţii. O înţepi din loc în loc şi pui perele. O dai la cuptorul încins 15 minute.
Pentru umplutură, amesteci zahărul cu făina şi cu cacaua. Topeşti untul pe baie de aburi, adaugi ouăle bătute şi compoziţia cu făină. O ţii la foc mic până când se omogenizează, apoi o laşi la răcorit şi o torni peste tartă. O dai la cuptor încă 25-30 de minute. Serveşti presărată cu zahăr pudră.