Tartă cu piersici

13 septembrie 2014   Altele

Dacă vara mergeau mai bine prăjiturile cu creme ori cu îngheţată, vedetele sezonului răcoros sunt plăcintele rumene, cu arome îmbietoare de fructe, asa ca azi va prezentam o reteta minunata de tarta cu piersici.

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină 150 g unt 150 g smântână 2 ouă 100 g zahăr un praf de sare 1 pacheţel praf de copt 100 g pesmet

Pentru umplutură

10 piersici

1 borcan

gem de piersici

1 esenţă rom

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele (fără pesmet), faci un aluat potrivit de tare şi îl laşi 10 minute la temperatura camerei.

Speli Piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţel mici. Într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină, aşezi trei sferturi din aluat, ridicându-l pe margini.

Înţepi aluatul cu o furculiţă, presari pesmetul şi adaugi piersicile. Gemul îl amesteci cu esenţa de rom, îl torni peste piersici şi nivelezi.

Din aluatul păstrat, modelezi nişte suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grătar peste gem. Introduci tarta cu piersici la cuptor pentru circa 45 de minute până ce se rumenşte. Se taie tarta cu piersici când se răceşte.

tarta cu piersici

Placinta cu fructe de padure

Placinta cu fructe de padure

Placinta cu afine si piersici

Placinta cu afine si piersici

Tort cu fructe

Tort cu fructe

sursa foto: Fotolia

Mai multe