Tartă cu piersici
Dacă vara mergeau mai bine prăjiturile cu creme ori cu îngheţată, vedetele sezonului răcoros sunt plăcintele rumene, cu arome îmbietoare de fructe, asa ca azi va prezentam o reteta minunata de tarta cu piersici.
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină 150 g unt 150 g smântână 2 ouă 100 g zahăr un praf de sare 1 pacheţel praf de copt 100 g pesmet
Pentru umplutură
10 piersici
1 borcan
1 esenţă rom
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele (fără pesmet), faci un aluat potrivit de tare şi îl laşi 10 minute la temperatura camerei.
Speli Piersicile, le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţel mici. Într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină, aşezi trei sferturi din aluat, ridicându-l pe margini.
Înţepi aluatul cu o furculiţă, presari pesmetul şi adaugi piersicile. Gemul îl amesteci cu esenţa de rom, îl torni peste piersici şi nivelezi.
Din aluatul păstrat, modelezi nişte suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grătar peste gem. Introduci tarta cu piersici la cuptor pentru circa 45 de minute până ce se rumenşte. Se taie tarta cu piersici când se răceşte.
sursa foto: Fotolia