Tartă cu prune

10 septembrie 2014   Altele

Sunt fructele lunii şi trebuie să profităm de ele. Mai acrişoare sau mai dulci şi zemoase, prunele sunt perfecte într-o tartă aburindă scoasă de la cuptor.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 100 g unt 100 g zahăr 1/2 plic praf de copt 2 linguri smântână 2 ouă esenţă de vanilie

Pentru cremă

700 g prune

6 linguri pesmet

5 ouă

400 g brânză de vaci

2 linguri făină

100 g zahăr

esenţă de vanilie

câteva frunzuliţe de busuioc

Mod de preparare

Se frământă un aluat din făină, unt zahăr, praf de copt, smântână şi ouă şi se lasă la frigider 30 de minute acoperit cu o folie de plastic.

Pentru cremă se amestecă brânza cu ouăle, două linguri de făină, zahărul, esenţa de vanilie şi frunzuliţele de busuioc tocate mărunt. Prunele se spală şi se scot sâmburii.

Se împarte aluatul în şase bucăţi, se întind şase foi şi se aşază în formele de tarte. Aluatul se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, după care se presară pesmet şi se aşază prunele tăiate cubuleţe. Deasupra se pune crema de brânză şi se dă la cuptor pentru 45 de minute la foc mic.

Mai multe