Tartă cu prune, cel mai apetisant desert de toamnă
Ştiai că dacă sunt proaspete, prunele au capacitatea de a regla glicemia? Foloseşte-le într-o reţetă minunată de tartă, perfectă pentru acestă perioadă.
Ingrediente Pentru aluat 400 g făină 180 g unt 50 g zahăr 1 ou 1 praf de sare 6 linguri apă rece Pentru umplutură 1 kg prune 3 linguri zahăr 3 linguri griş 3 linguri amidon
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci cu mâna toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Înveleşti în folie o bucăţică de aluat şi-l dai la congelator,
iar pe restul îl întinzi într-o tavă cu pereţii înalţi, cu diametrul de 26 cm şi-l dai la frigider o oră. După aceea coci aluatul 15 minute la 180 °C. Speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai cubuleţe.
Le amesteci cu zahărul şi le pui la foc mic, până îşi lasă zeamă. Dizolvi amidonul în 4 linguri de sirop de prune, apoi torni amestecul peste prune şi mai ţii la foc mic încă 5 minute. Peste aluatul precopt presari grişul, apoi torni amestecul de prune. Deasupra razi bucăţica de aluat de la frigider. Dai tava din nou la cuptor 20-25 de minute. După ce s-a răcit, laşi prăjitura la frigider 3 ore, o decorezi
după dorinţă şi o serveşti.