Tartă cu prune şi nuci
Prunele burmării de toamnă în combinaţie cu două mâini de nuci zdrobite dau cel mai gustos şi dulce rezultat al acestui început de toamnă. Aşa că nu mai pierde vremea, dă o raită prin piaţă, cumpără cele mai arătoase şi coapte prune şi pune-te pe gătit.
Tartă cu prune şi nuci - Ingrediente
Pentru aluat 300 g făină 250 g unt 75 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 2 linguri rom
10 prune brumării de toamnă
4 linguri smântână
3 linguri nuci măcinate
3 ouă
100 g unt topit
2 linguri lichior de lămâie
coajă rasă de lămâie
200 g zahăr pudră
50 g zahăr pudră
Tartă cu prune şi nuci - Cum se prepară
Se freacă untul spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă pe rând gălbenuşurile, sarea, romul şi făina, în ploaie. Se obţine un aluat potrivit de tare, cu care se tapetează forma de tartă, cu pereţi cu tot. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri. Separat, se amestecă smântâna, zahărul pudră, ouăle bătute uşor, coaja şi lichiorul de lămâie şi untul topit. Se adaugă nucile măcinate şi se toarnă apoi amestecul în tartă. Deasupra se aşază, pe toată suprafaţa, prunele tăiate felii. Se coace în cuptorul bine încălzit circa 45 de minute. Se serveşte după răcire, pudrată cu zahăr.