Tartă cu spanac
O idee genială pentru masa de prâz este această tartă cu spanac, mai ales dacă ţii post...
Ingrediente:
Pentru aluat: 350 grame făină 2 linguri ulei 150 ml apă călduţă 1 praf de sare
500 g spanac
1 legătură ceapă verde
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
ulei
sare
piper
300 g caşcaval vegetal (sau tofu)
3 linguri griş
Mod de preparare:
Din făină, ulei, apă călduţă şi sare frămânţi un aluat, pe care-l întinzi apoi într-o foaie subţire. Fierbi în câteva clocote spanacul. Îl laşi la scurs într-o strecurătoare. Toci ceapa, spanacul, pătrunjelul şi mărarul. Le amesteci cu grişul, caşcavalul vegetal, uleiul, sarea şi piperul.
Ungi o formă cu ulei, o tapetezi cu puţină făină, aşezi foaia pentru tarta şi pui peste umplutura cu spanac. Dai tarta cu spanac la cuptor, la foc potrivit, pentru nu mai mult de 30 de minute.
Aceasta tarta cu spanac este foarte buna atat calda, cat si rece.