Tartă cu spanac

11 martie 2014   Altele

O idee genială pentru masa de prâz este această tartă cu spanac, mai ales dacă ţii post...

Ingrediente:

Pentru aluat: 350 grame făină 2 linguri ulei 150 ml apă călduţă 1 praf de sare

500 g spanac

1 legătură ceapă verde

o legătură mărar

o legătură pătrunjel

ulei

sare

piper

300 g caşcaval vegetal (sau tofu)

3 linguri griş

Mod de preparare:

Din făină, ulei, apă călduţă şi sare frămânţi un aluat, pe care-l întinzi apoi într-o foaie subţire. Fierbi în câteva clocote spanacul. Îl laşi la scurs într-o strecurătoare. Toci ceapa, spanacul, pătrunjelul şi mărarul. Le amesteci cu grişul, caşcavalul vegetal, uleiul, sarea şi piperul.

Ungi o formă cu ulei, o tapetezi cu puţină făină, aşezi foaia pentru tarta şi pui peste umplutura cu spanac. Dai tarta cu spanac la cuptor, la foc potrivit, pentru nu mai mult de 30 de minute.

tarta cu spanac

Aceasta tarta cu spanac este foarte buna atat calda, cat si rece.

tarta cu spanac

Tarta cu tofu si spanac

Tarta cu tofu si spanac

Somon cu spanac si sos Tartar

Somon cu spanac si sos Tartar

Pateuri cu branza si spanac

Pateuri cu branza si spanac

Mai multe