Tartă cu spanac şi brânză feta

30 aprilie 2018   Altele

Bună pentru micul dejun sau antreu la ocazii festive, tarta cu spanac şi brânză feta va fi pe placul tuturor!

2 căni quinoa fiartă şi răcită

piper negru măcinat

1 ou mare, bătut

Pentru umplutură:

1 linguriţă ulei

1/2 ceapă, tăiată mărunt

150 g spanac

1/2 cană lapte 1% grăsime

sare

piper negru măcinat

1/4 linguriţă boia

4 ouă mari

2 albuşuri

50 g brânză feta, fărâmiţată

Cum prepari tartă cu spanac şi brânză feta:

P entru crustă, preîncălzeşti cuptorul la 375°.

Combini quinoa, piper şi oul într-un bol, amestecând bine. Presezi amestecul pe fundul şi pe pereţii unui vas pentru plăcinte tapetat. Coci la cuptor la 190 grade Celsius 20 minute, apoi laşi să se răcească.

Pentru umplutură: încălzeşti o tigaie neaderentă la foc mediu, pui uleiul şi ceapa şi căleşti 3 minute. Adaugi spanacul, căleşti 3 minute. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.

Combini laptele şi următoarele 5 ingrediente într-un castron, amesteci cu telul. Pui spanacul în crustă; torni amestecul de ouă şi lapte peste spanac. Presari brânză feta. Dai la cuptor la 190° 35 minute. Laşi să stea 5 minute, apoi tai în 4 felii.

Sursa: http://www.myrecipes.com/recipe

http://www.myrecipes.com/recipe

Mai multe