Tartă cu struguri

31 octombrie 2013   Altele

Când intri în bucătărie, îl poţi lua cu tine şi pe cel mic să te ajute la spălatul şi la curăţatul fructelor. Povesteşte-i câte ceva despre fiecare ingredient pe care-l foloseşti. Incearca si tu aceasta reteta de tarta cu struguri.

Ingrediente:

Pentru blat: 175 g făină 20 g zahăr pudră 75 g unt zeamă de lămâie Pentru umplutură 110 g zahăr 200 g brânză de vaci 50 ml smântână 6 gălbenuşuri 60 g făină

struguri albi, tăiaţi jumătăţi

struguri negri, tăiaţi jumătăţi

Pentru aluat, cerni făina şi zahărul pudră într-un castron mare. Le freci împreună cu untul, astfel încât să obţii un aluat moale. Adaugi suficientă zeamă de lămâie, până când aluatul devine ferm. Întinzi foaia de aluat într-o formă de tartă, unsă în prealabil cu unt. Dai la cuptor pentru 10 minute.

Pentru cremă, amesteci brânza de vaci cu zahărul, smântâna şi gălbenuşurile. Baţi până devin o pastă fină şi încorporezi, în ploaie, făina. Omogenizezi bine ingredientele şi torni crema peste foaia de tartă. Dai tarta cu struguri la cuptor şi coci aproximativ 45 de minute. Scoţi şi laşi la răcit.

Aceasta tarta cu struguri o serveşti ornată cu boabele de struguri date prin zahăr!

Tarta cu ciuperci

Tarta cu ciuperci

Tarta cu caise

Tarta cu caise

Tarta de dovlecel cu branza telemea

Dificultate medie

1 tavă

Timp de preparare: 1h

Mai multe