Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles FOTO
Varza de Bruxelles nu este chiar la fel de gustoasă precum sora ei mai mare varza, dar beneficiile ei pentru sănătate sunt numeroase. Nu trebuie uita că varza de Bruxelles conţine o foarte mare cantitate de vitamina C, ceea ce o face un aliat puternic în lupta cu răcelile. Aşadar, nu ai niciun motiv să nu prepari această tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles.
Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles - Ingrediente (1 tartă)
Pentru blat 300 g făină 200 g unt 1 ou 1 praf de sare
Pentru umplutură
350 g varză de Bruxelles
100 g şuncă de Praga
2 linguri unt
3 ouă
250 ml smântână
5 roşii cherry
sare
piper
coriandru pentru decor
Tartă cu şuncă şi varză de Bruxelles - Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare şi întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime. Aşezi într-o formă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Înţepi cu furculiţa din loc în loc şi introduci în cuptorul încălzit pentru 15 minute.
Tai jumătăţi varza de Bruxelles şi o opăreşti. Apoi o scurgi bine de apă. Topeşti untul într-o tigaie şi sotezi verzişoarele. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le laşi să se răcească.
Baţi ouăle cu smântâna, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi bine compoziţia.Torni amestecul în forma scoasă de la cuptor. Tai fâşii şunca de Praga.
Tai în jumătăţi roşiile cherry şi le pui în compoziţia de ouă cu smântână. Aşezi uniform varza de Bruxelles şi fâşiile de şuncă de Praga. Introduci tarta din nou în cuptor, la foc mic, pentru alte 40 de minute. În momentul servirii, decorezi cu frunzuliţe de coriandru.
Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles
Muşchi de porc afumat cu varză de Bruxelles