Tartă cu ton şi ceapă verde
Iată un aperitiv bun de să te lingi pe degete: tartă cu ton şi ceapă verde. Nu te-am convins? Vezi şi celelalte ingrediente şi suntem siguri că te vei vei lăsa ademenit.
Ingrediente pentru tartă cu ton şi ceapă verde
Pentru blat 300 g făină 100 g unt 1 pahar cu apă sare
Pentru umplutură
2 cutii cu ton mărunţit, în apă
2 linguri muştar dulce
1 legătură ceapă verde
150 g boabe de porumb din conservă
100 g telemea rasă
1 ou
100 g smântână
sare
piper
1 roşie
Mod de preparare pentru tartă cu ton şi ceapă verde
Din ingredientele menţionate se prepară un aluat consistent care se lasă la rece timp de două ore. Între timp, se taie rondele ceapa verde, se amestecă oul cu smântâna şi brânza rasă. Se scurge tonul de zeama în care este conservat şi se amestecă cu restul ingredientelor şi cu porumbul bine scurs.
Se întinde aluatul în foaie, se aşază în forma de tartă unsă cu unt sau tapetată cu folie specială de copt, se unge cu muştar, se pune umplutura, se nivelează şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc potrivit. Tarta cu ton şi ceapă verde se serveşte caldă, presărată cu rondele de ceapă verde, porumb şi decorată cu roşie.